Pagina's

 

Werken, wonen en leven met autisme

IVA | In voor autisme

Werken, wonen en leven met autisme

IVA | In voor autisme

In deze video volgen we drie volwassenen die, op totaal verschillende manieren, succesvol zijn in hun werk. Ook hun werkgevers komen aan het woord. De film maakt duidelijk dat met de juiste begeleiding en aanpak autisme geen belemmering hoeft te zijn om succesvol te zijn in werk, zelfstandig te wonen en om gelukkig te zijn in het leven.

Een passende werkplek voor mensen met autisme

IVA | In voor autisme

IVA biedt een combinatie van woonbegeleiding en jobcoaching specifiek voor volwassenen met autisme, die willen en kunnen werken. Het unieke aan het begeleidingsconcept van IVA is dat de woonbegeleider ook jouw jobcoach is. Dit voorkomt communicatieproblemen die vaak ontstaan wanneer er meerdere instanties of hulpverleners bij één cliënt betrokken zijn. Daarnaast zorgt ons concept ervoor dat de IVA-coach zeer snel een totaal beeld van jouw huidige levensfase heeft, waardoor jij efficiënt en constructief begeleid kan worden.

Bij IVA geloven wij dat je iemand met autisme pas echt verder helpt wanneer je op alle drie de levensgebieden (wonen, werken en leven) wordt bijgestaan door iemand met specifieke kennis op al deze levensgebieden. Het ene deel van je leven (wonen), kun je niet los zien van het andere deel (werken). Dat wat er naast wonen en werken overblijft is ook leven. Je moet niet willen en hoeven overleggen met verschillende hulpverleners over die drie levensgebieden. Daarom begeleidt bij IVA één persoon jou op al deze gebieden. Voor andere fases in het leven zijn er ook de formules Stumass en Capito Wonen.